Smärthjälpen app är innehåller bl.a. föreläsningar (smärthanterings kurs) samt pass (övningar). Du har tillgång till appen under din behandlingstid på Smärthjälpen.

Föreläsningar. Avsnittet innehåller 6 olika föreläsningar. Varje föreläsning är sedan indelad i mindre delar. Detta gör att du enkelt kan dela upp en föreläsning och se den så länge som det passar dig. Du kan se varje föreläsning så många gånger du vill.

Pass. Här finns övningar från fysioterapeut/arbetsterapeut. Förutom de övningar som ingår i smärtutbildningen kan du få individuella övningar som är anpassade efter ditt fysiska status. För att välja en övning går du in under pass och klickar på ”byt behandling”. Där kan du rulla upp och ner för att välja vilken övning du vill göra. Tryck ”välj” för att starta övningen. Det är bra om du fyller i smärta på VAS-skalan före och efter övningen. Efter en övning är det viktigt att du inte får ökad smärta eller trötthet.

Här kan du ladda ned vår app:

App store

Google

Om du önskar digitalt besök görs detta via appen. Om vi har bokat fysiskt besök och du av någon anledning inte har möjlighet att komma går det bra att göra om besöket till digitalt. Hör i så fall av dig senast på morgonen samma dag som ditt planerade besök. När det är dags för ditt digitala besök loggar du in i appen cirka 5-10 minuter före utsatt tid. Den aktuella vårdpersonalen kommer då att ringa dig via appen och ni har ett videosamtal.